IHCStarter

Introduktion

Hvis du, ligesom jeg, har kæmpet med JAVA™ problemer og sikkerhedsindstillinger for at få “hul igennem” til LKs IHC controllere, så er IHCStarter et forsøg på at løse disse problemer.

IHCStarter fjerner behovet for at installere JAVA™ og nedgradering af sikkerhedsindstillinger (nødvendigt for at forbinde med ældre IHC Controllere). Samtidig åbner IHCStarter også op for en række andre muligheder.

IHCStarter gør grundlæggende at du kan tilgå:

Det eneste det kræver er at man kender IHC controllerens IP-adresse eller forbinder controlleren direkte med USB kabel til computeren.

Derudover kontrolleres der også som standard for muligheden for at lave automatisk dokumentation, via https://jemi.dk/ihc/docs/. Til sidst testes der for om der bruges kendte usikre adgangskoder til administrator adgangen på IHC Controlleren.

Installation

IHCStarter kan enten hentes som et Windows installationsprogram eller en standalone/portable version.

De fleste skal bruge Windows Installationen, men med portable kan man have IHCStarter med på en USB stick også smide den i de fleste nyere pc'er og dermed få fat IHC Controlleren uden at installere noget på selve computeren permanent.

Installationsguide

 1. Hent IHCStarterInstaller.exe (37.6 MB) (Hvis du ønsker den standalone/portable version skal du hente IHCStarter.zip (50.5 MB) og blot pakke den ud)
 2. Start instalaltions programmet, IHCStarterInstaller.exe.
 3. Der kan komme en advarsel som nedestående - så tryk "Flere oplysninger" linket og tryk så på knappen "Kør alligevel" advarsel
 4. Herefter følger en standard Windows installation, under installation kan du kun vælge om du vil oprette en genvej på skrivebordet eller ej.

Vejledning

 1. Når programmet starter første gang importeres og tilføjes evt. gemte IHC Controller på PC'en - forudsat du har brugt LKs egne løsninger på pc'en tidligere. Derudover vises en lille donation reminder.
 2. Du kan nu indtaste IP adressen på IHC controller eller tast/vælg USB hvis controlleren er forbundet direkte via USB kabel.
 3. Tryk på "Hent" knappen - programmet vil nu forsøge at forbinde til IHC Controlleren og hente en oversigt over hvilke tjenester der findes på controlleren
 4. For hver tjeneste der findes på controlleren, vil der komme et ikon med mulighed for at starte tjenesten. Under hver tjeneste findes der også en "Opret genvej" mulighed, som opretter en skrivebordsgenvej til tjenesten. ikoner
 5. Når tjenesterne er indlæst kontrolleres der for om dokumentationen på kontrolleren kan tilgås, hvis det er muligt, tilføjes et "Dokumentation" ikon som giver mulighed for automatisk at bygge dokumentation vha. jemi.dk/ihc/docs/
 6. Til sidst kontrolleres der om admin kontoen benytter kendte usikre adgangskoder: admin og icwmodule - kommer denne advarsel vil jeg kraftigt anbefale at du ændre adgangskoden omgående i IHC Administrator. En usikker adgangskode vises også med flammesymbol ved "IHC Administrator" ikonet, se eksemplet herover.
 7. Når alt er gennemført, tilføjes controlleren til dropdown menuen, så den nemt og hurtigt kan forbindes med igen

Indstillinger

Ved at trykke på det lille blyantikon ud for dropdown menuen åbnes der for indstillinger.

indstillinger

Her kan du frakoble "Hent dokumentation" og "Kontroller adgangskoder" som beskrevet i "Brug af IHCStarter": punkt 5+6.

Du kan også navngive dine controllere og slette/ændre dem fra oversigten.

Problemer

Jeg får fejlbeskeden "Kunne ikke hente data fra: http:/IP ADRESSE".
Undersøg om du kan åbne IP adressen du har indtastet i browseren på samme pc som du kører IHCStarter på. Hvis du ikke kan det så er det en forkert ip adresse eller du er ikke på det samme netværk som IHC Controller. Hvis det stadig ikke virker så kontakt mig.
Jeg har forbundet min controller via USB men IHCStarter kan ikke forbinde
Prøv om du kan åbne http://usb i din browser. Se også herover: "Jeg får fejlbeskeden "Kunne ikke hente data fra: http:/IP ADRESSE""
Jeg får fejlbeskeden "Versions fejl"
Hvis du har opdateret firmwaren på din IHC Controller skal du trykke på hent knappen i nederste højre hjørne af brugerfladen for at hente det nyeste software fra din controller.
Programmvinduet er meget lille / teksten er svær at læse
Du har nok en skærm med en høj opløsning på. IHCStarter forsøger selv at opdage det, men hvis det ikke virker automatisk, så kan du trykke på "Z" eller "+" for at skifte imellem dobbelt og normal størrelse. Husk at du ikke skal stå i et indtastningsfelt når du trykker på "Z" eller "+".
Programmet kan ikke forbinde til min Controller - jeg har en IHCTerm controller
Desværre kan jeg ikke lave understøttelse for IHCTerm - det er en helt anden løsning og du burde nok overveje at købe en nyere controller. Mit program understøtter alle Version 2 og 3 controller uanset firmware versioner.

Kontakt

Du kan altid kontakte mig på IHCStarter@jemi.dk hvis du har spørgsmål, ideer eller problemer.

Donation

Hvis du syntes godt om mit lille program kan du donere via hovedsiden på IHC Captain projekt: https://jemi.dk/ihc/#donation

Versioner

2.2
 • Windows installer og IHCStarter.exe er nu begge "signed" og det burde give lidt færre advarsler i Windows
2.1
 • Windows installer mulighed tilføjet - der findes stadig en portable version (zip) - burde løse Windows 10 problemer med mere
2.0
 • Langt bedre brugerflade
 • Understøttelse af https://jemi.dk/docs
 • Kontrol af usikre adgangskoder
 • Mulighed for at have gemme indstillinger for flere controllere
 • Forbedret cache af data
1.8
 • Den opdager nu automatisk ny firmware på controlleren og opdatere derfor sig selv - så HVER gang LK kommer med nye fede features så kommer de automatisk med over (Tak til Peter Dall)
 • Understøtter nu controllere med firmware versioner under 2.8.1 - tak til Lars1 og Lars Jacobsen på IHC-User.dk for deres altid store indsats med java eventyr - teknisk info: ved firmare under 2.8.1 benytter den TLS1.0
1.2
 • Bedre brugerflade
1.0
 • Grundlæggende funktionalitet til at hente og starte via vbs

Legal

IHCStarter indeholder JAVA (jre 1.8.0_231) fra Oracle men det må gerne frit deles så vidt jeg kan læse mig frem til.

IHCStarter benytter ikoner fra https://www.iconfinder.com/iconsets/circle-icons-1 som er er under GPL3

Denne side er ikke en del af Schneider Electric Danmark A/S/Lauritz Knudsen/LK og er ikke på nogen måde forbundet med disse. IHC® er muligvis et registeret varemærke tilhørende Schneider Electric Danmark/LK


Mikkel Skovgaard


We are not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with Schneider Electric Danmark A/S/Lauritz Knudsen/LK, or any of its subsidiaries or its affiliates. The official Schneider Electric Danmark A/S/Lauritz Knudsen/LK web site is available at www.lk.dk. IHC® og LK are registered trademarks of Schneider Electric Danmark A/S/Lauritz Knudsen/LK.
Java™ is a registered trademarks of Oracle and/or its affiliates, https://www.oracle.com/legal/trademarks.html. Other names may be trademarks of their respective owners.